Vil du spare penge på varmeregningen?

Uanset om du er den hovedsaglige forsørger eller den ansvarlige for husstandens økonomi, kender du sikkert alt til de tårnhøje beløb på varmeregningerne, der måned efter måned dumper ind i postkassen. Særligt i de større eller ældre huse er der en tendens til, at varmeregningen kan komme fuldstændig ud af kontrol, og derfor kan det nærmest virke demotiverende, når man nærer et ønske om at bevæge sig fra at være boliglejer til boligejer. Uanset om du er boligejer, eller om du nærer et ønske om at blive det, bør du overveje efterisolering.

Udover at efterisolering medvirker til at presse varmeregningen ned, og derfor er en klar fordel i forhold til pengepungen, medvirker den også til et langt bedre indeklima samt mindre udefrakommende støj. På den lange bane medvirker efterisolering desuden til, at der sker langt færre fugtskader, hvilket kun er en yderligere fordel for både økonomien og hverdagen. Efterisolering er også enormt miljøvenligt, hvilket jo kun er en fordel i disse tider, hvor vi grundet jordklodens tilstand er nødsaget til at passe på vores CO2-udslip.

 

Hvad er efterisolering – og hvad gavner det?

 

Der er masser af fordele ved efterisolering, og disse fordele er forskellige alt efter hvilken isoleringsmetode, du ønsker at gøre brug af. Hvis du er i tvivl om, hvad eller hvilken metode du bør benytte i dit hjem, kan du her få råd og vejledning til isolering.

Hulmursisolering er eksempelvis en metode, hvor hulmuren i ydervæggen isoleres. Det forholder sig nemlig således, at op imod 30% af husets varme går tabt, hvis ikke hulmuren er isoleret. Derfor er der særligt meget at spare i forbindelse med varmeregningen, når det drejer sig om hulmursisolering. Loftisolering er dog en anden måde at gøre sig besparelser på. Da varme stiger opad, giver det sig selv, at loftsisolering dermed forhindrer varmen i at gå tabt. Loftisolering er altså også enormt fordelagtig for pengepungen.