Sådan pifter du græsset op i haven

Du kender det sikkert. Det kan være svært at vedligeholde haven regelmæssigt, hvis man har en travl hverdag, og før man ved af det, er der gået en måned, hvor man har udsat gøremålene. Måske er vejret dårligt, måske er man træt, eller måske har man ikke de rette hjælpemidler. Trænger græsset til en opfriskning, så kan du her blive klogere på, hvordan det kan gøres.

Tag én ting ad gangen

Når man har en travl hverdag, kan det være uoverskueligt at vide, at man kommer hjem til en lang to-do liste. Uoverskueligheden gør, at man ikke får klaret nogle af tingene, hvorfor man kan miste yderligere motivation. Tag derfor én ting ad gangen når du kommer hjem – det kan være svært at nå det hele, hvis man har mange ting at se til.

Undersøg mulighederne

Man kan pifte græsset i haven op på mange måder, og derfor kan det være en god idé at undersøge mulighederne, inden man beslutter sig for en bestemt løsning. Eksempelvis kan man kigge på gødning eller rullegræs – her kan du blive meget klogere på, om det er rullegræs, du skal investere i. Brug noget tid på at sætte dig ind i løsningen.

Det er vigtigt at have økonomien i orden

Har du en stor have, kan det hurtigt blive dyrt at skulle investere i rullegræs eller gødning. Det er derfor vigtigt, at du har økonomien i orden, inden du køber løs af hjælpemidler, som kan medvirke til en opfriskning af græsset i haven. Efter jul kan du begynde at kigge mere på, hvilken løsning du skal vælge.

Sørg for at have muligheden for at kunne ringe efter hjælp

Har du bestemt dig for, at det nuværende græs skal væk, så kan det hurtigt blive et stort projekt. Er det næste skridt, at der skal rullegræs på jorden, så kan det også kræve et par ekstra hjælpende hænder. Det er nemlig vigtigt, at det bliver lagt korrekt, og at jorden er plan og jævn, så græsset får de bedste forudsætninger for at kunne gro.

Det er vigtigt at passe og pleje det

Rullegræs bruges til at anlægge pæne græsplæner, men når det er lagt, skal det passes og plejes – og det er vigtigt, at man sørger for at få en god vane op og køre. På den måde glemmer du ikke at vande det, og på sigt vil det være en løsning, du bliver glad for. Sæt eventuelt en alarm på din telefon eller skriv en note i din kalender.

Slå det når det bliver for langt

Rullegræs skal vedligeholdes ligesom almindeligt græs, og det skal derfor også slås, når det bliver for langt. Det er ikke noget, man behøver at bekymre sig om i vinterperioden, men når det bliver efterår i Danmark, får det gode forudsætninger for at gro, og før du ved af det, har det vokset sig højt. Det kan være en fordel at slå det regelmæssigt for at sikre et pænt og jævnt resultat – især om sommeren.