Sådan gør du din bolig forårsklar

Vinteren ligger som et tykt tæppe over landet og e for mange er sneen nødvendigvis ikke negativt, da det giver lys til de mørke dage.  Derimod er snakken en anden, når det kommer til vores boliger, hvor meget materiel ikke har godt af for meget frost og kulde. Eksempelvis gavner det ikke havestakittet, at der har lagt frost henover de sidste måneder, hvor resultatet sagtens kan være, at det får en mere grønlig eller brun farve og den oprindelig farve, som det havde sidste sommer er en smule nedslidt.  En hård vinter kan være ensbetydende med mere arbejde, når boligen skal gøres forårsklar. Her kommer nogle tips til, hvordan man kan gribe det an, når boligen skal gøres forårsklar.  

Praktiske foranstaltninger

Inden man påbegynder forårsklargøring af huset, så er det vigtigt, at man har styr på alle de remedier og der skal bruges. I den forbindelse vil det være relevant, at danne sig et grundigt overblik over, hvilke steder boligen trænger mest til en overhaling og planlægge derefter. Hvis der skal males nyt stakit eller lægges nye fliser, så er det en god idé at få bestilt sand og maling i god tid, da det ikke er sikkert det er lige til at få fat i, hvis man bestiller det samme dag, som det skal bruges.  Ofte når det drejer sig om maling, så skal det pågældende sted have maling af flere omgange og nogle gange forskellige typer af maling, alt efter materiel. Det vil uden tvivl trække renoveringen ud, hvis det ikke er planlagt grundigt og man lige pludselig står og mangler en bøtte maling.

Kig huset efter i sømmene indvendigt

Efter en hård vinter skal huset kigges grundigt efter i sømmene indvendigt, hvor der kan være trængt fugt ind ved vinduer og døre. Dertil skal man være ekstra opmærksom, hvis man er indehaver af en kælder, da de ofte har det med at tiltrække fugt.  Det kan udvikle sig negativt, hvis der er fugtskader indvendigt, hvor der kan forekomme skimmelsvamp.   Skimmelsvamp kommer ofte til udtryk ved misfarvning af vægge og kan resultere i hovedpine for beboerne.

Derudover er det altid en god idé at gøre boligen grundigt rent efter en hård vinter og få godt og grundigt ud i alle rum.

Udvendigt

Udendørsarealerne er oftest dem,  som trænger mest til en kærlig hånd efter en lang vinter.  Det er trods alt rarest, at sidde og nyde forårssolen på sin terrasse, hvis der ikke kan sættes en finger på hverken fliserne eller haven.  Fliserne er et godt sted at starte efter vinteren, hvor de ofte kan være sandet og beskidte, hvorfor det er nødvendigt med en rensning. Dertil skal der ofte plantes nye blomster i de forskellige bede, hvorfor det også er et godt sted at give haven en frisk pust. Det kan blandt andet være ved at plante noget anderledes end hvad man er vant til.  Få flere tips til haven på dinbaghave.

Fornyelse giver et frisk pust

Hvis man føler, at boligen trænger til et frisk pust til foråret, så er det ikke altid nødvendigt at skifte de gamle møbler ud med nye. Man kan sagtens give et nyt liv til et spisebord med en ny dug eller give en seng et nyt betræk, hvor det er muligt at finde inspiration på Georg Jensen Damask.