Sådan bliver huset forårsklar

Foråret nærmer sig med meget langsomme skridt, og derfor er der også en masse små to-dos, der står for døren. I løbet af efteråret og vinteren har dit hus været udsat for blæst, regn og sne, hvilket betyder, at du bør efterse en række forskellige bygningsdele og konstruktioner på huset, så dit hus undgår skader på længere sigt. Læs mere om, hvordan huset bliver gjort forårsklar her.

Efterse husets tag

Husets tag bliver især hårdt belastet af de forskellige vejrtyper, hvilket bl.a. kan resultere i fugt- og vandskader. Det er derfor rigtig vigtigt, at du får efterset huset tag. Når du efterser husets tag, så skal du tjekke følgende:

  • Løse tagmaterialer
  • Revnede og utætte tagflader
  • Vindskeder og sternbrædder
  • Tagrygningen

Hvis nogle af ovenstående områder har taget skade, så skal du selvfølgelig reparerer dem hurtigst muligt, så skader ikke breder sig og bliver mere omfattende. Når du alligevel efterser huset tag, så kan du også tjekke skorstenen fuger og overflade for revner og utætheder.

Rens din tagrender og nedløbsrør

For at undgå fugtskader på tagkonstruktionen og ydervæggene, så bør du rense dine tagrender og nedløbsrør. Dine tagrender og nedløbsrør bliver udsat for en masse snavs, skidt og blade, der kan tilstoppe dem.

Når du har renset dine tagrender og nedløbsrør, så eftertjek dem for utætheder ved at hælde vand i dem. De skal selvfølgelig skiftes, hvis de er utætte.

Tjek vinduer og døre

Vinduer og døre af træ er særligt udsatte for skader, da materialet ikke er ligeså modstandsdygtigt over for regn, sne og slud, som metal er. Når du skal gøre din vinduer og døre klar til foråret, så skal du tjekke dem efter følgende:

  • Svamp
  • Tæthed
  • Glaslister
  • Sålbænke under vinduer

Hvis det viser sig, at alt er intakt, så kan du smøre hængsler og beslag. Desuden kan du også pudse vinder imens du tjekker efter skader, så huset er endnu pænere at se på.

Gør terrænet klar

Du skal også sørge for at regnvandet løber væk fra huset. Hvis ikke regnvandet løber væk fra huset, risikerer du, at husets sokkel tager skade. Hvis soklens skader er alvorlige, kan regnvandet trænge ind i huset. I den forbindelse skal du gøre terrænet klar, så regnvandet forsvinder. Det kan du gøre ved at sikre et tilstrækkeligt fald i terrænet, som leder væk fra huset.

Du bør også tjekke om, der er nogle nedsunkne flisebelægninger. For at gøre terrænet ekstra klar til foråret kan du også feje terrassen og fjerne alger. Hvis din terrasse skal stå helt klar til foråret og sommer, kan du også investere i en overdækket terrasse.

Andre forårsforbedringer til huset

Hvis du begynder at få styr på ovenstående områder, så kan du også overveje andre forårsforbedringer til huset. Dette kunne f.eks. være en lækker udestue eller andre former for tilbygninger, som kunne gøre dit hus klar til endnu et år.

Hvis dine renoveringer eller tilbygninger kræver nedrivninger på huset, anbefales at du alliere dig med nogle eksperter fra et nedrivningsfirma.