Kelimtæpper er en historisk tilføjelse til indretningen

Kelim er en orientalsk vævningsteknik, der har eksisteret i mange år. Oprindeligt stammer den fra asiatiske nomader, der for mere end 1.000 år før Kristus brugte denne vævningsteknik til at væve tæpper til deres telte. I dag bliver denne type tæppe fortsat vævet, men dog ikke samme formål som tidligere, hvor de blev vævet som middel mod fugt og kulde.

I dag bliver de brugt som dekorationsgenstande i hjemmet, men dog ikke blot i Mellemøsten, hvor en stor del af disse tæpper bliver vævet. Det er hovedsageligt i lande som Tyrkiet, Pakistan, Iran og Afghanistan, hvor de særligt væves. Det er dog langt fra kun i disse lande, de anvendes i hjemmene – det gør sig også gældende for et væld af vestlige lande.

Hvorfor er kelimtæpper blevet populære?

Der er flere årsager til, at denne type tæppe er blevet uhyre populært. Der er dog særligt én årsag, der skinner igennem; at de er meget farverige og vævet efter en speciel teknik, der giver hvert tæppe et unikt mønster. Dette mønster ser du ikke på andre tæpper end kelimtæpper. Gennem årene har det medført, at det er blevet en eftertragtet form for tæppe.

Særligt inden for de senere år, har denne type tæppe oplevet en markant vækst i populariteten i vestlige hjem. Det er fortrinsvist et tæppe, der har været at finde i mellemøstlige hjem, men dette har ændret sig på mærkbar vis i løbet af de seneste år. Det er derfor ikke sikkert, du har kendt til disse tæpper, før de er begyndt at dukke op over det hele.

Vævet med fokus på holdbarhed

Disse tæpper har ikke blot et unikt og anderledes look. De er også vævet med fokus på holdbarhed. Det sjove er, at det er den specielle væveteknik, der både skaber en høj holdbarhed og det unikke mønster, som kendetegner tæpperne. Det har derfor aldrig været et egentlig mål, at tæpperne skulle have mønsteret. Fokus har derimod været holdbarhed.

Tæpperne forhandles i dag hos mange forhandlere, men ikke alle kan bryste sig af et lige stort udvalg. Du kan eksempelvis klikke her og tage et kig på udvalget hos Mark & Waldorf.