Hvor meget kan jeg spare med en luft-til-luft-varmepumpe?

En luft-til-luft-varmepumpe kan konvertere varmen i udendørsluften til varme, der blæses ind i din bolig. Det er også en rigtig god erstatning for el-varme. Den er i stand til at skabe cirka 4 kWh varme for hver kWh el, den bruger. Ikke nok med det, så er de også nemme at installere, de giver et godt indeklima og er billige i drift. En sådan pumpe er også en god løsning for dig, der ønsker at spare penge på din varmeregning, mens den tilmed også er rigtig god for klimaet.

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Investerer du i en luft-til-luft-varmepumpe i høj kvalitet, så vil den hurtigt kunne tjene sig hjem igen. Det skyldes, at den hurtigt og mærkbart vil kunne reducere elregningen sammenlignet med traditionel elvarme. Teknologisk Institut har valgt at regne på dette. Et 90 m2 stort sommerhus, der bruges hyppigt i løbet af året, hvor en varmepumpe kan dække 70% af opvarmningen, kan du spare op mod 7.000 kroner ved at få installeret en luft-til-luft-varmepumpe.

Da hele sommerhuset blev opvarmet med traditionel elvarme, lød det årlige elforbrug på cirka 8.000 kWh á 2 kr., hvilket giver en samlet pris på 16.000 kr. Efter installering af en luft-til-luft-varmepumpe reduceres forbruget til 9.000 kr. Det giver en samlet besparelse på hele 7.000 kr. Montering af en sådan varmepumpe vil oftest koste i omegnen af 20.000 kr., hvorfor den vil tjene sig selv hjem på lidt mindre end tre år, hvilket er kort tid i dette perspektiv. For at installere en varmepumpe og spare penge på sigt, kan du undersøge mulighederne for et lån.

Få et bedre indeklima

Varmepumpen er også med til at give en god cirkulation af luft og varme i huset. Det skyldes, at varmen skal igennem en ventilator. Ydermere, så er den også udstyret med et støvfilter, der giver renere luft og et bedre indeklima. Det handler derfor ikke blot om, at kunne spare penge på varmeregningen.