Hvilken type laminatgulv skal jeg vælge?

Et laminatgulv er et praktisk gulvvalg, som sikrer dig et flot gulv, der ikke kræver den store pleje og vedligeholdelse. Vælger du et laminatgulv fra FlotteGulve.dk får du ovenikøbet et stort udvalg af laminatgulve med prisgaranti.

Men med et stort udvalg følger også spørgsmål, for hvilken type laminatgulv er den rette at vælge? Det får du her nogle tips til:

Udseende og format

Da et laminatgulvs udseende afgøres at et printet lag i gulvets opbygning findes laminatgulve i utroligt mange forskellige designs.

Langt de fleste designs er naturtro gengivelser af træ og disse vil typisk være i samme format som et trægulv, for at underbygge gulvets naturtro udseende. Der findes derfor både laminatgulve i plankeformat og laminatgulve i stavformat, hvoraf sidstnævnte kan lægges i smukke mønstre eksempelvis det klassiske sildebensmønster, der kendes fra et sildebensgulv.

Laminatgulve findes også med klinkelook, der som regel vil have klinkeformat samt som ensfarvede gulve, der kan være i begge formater. Endelig findes laminatgulve også i mere kunstneriske designs, der også kan være i forskellige formater.

Gulvets design og format spiller ikke den store forskel i forhold til slidstyrke og krav til pleje, så vælg det udseende du kan lide og som passer til din stil.

Mat eller højglans

En enkel detalje ved gulvets udseende, der dog skal overvejes er om gulvets overflade er mat eller højglans.

Ridser vil være meget tydeligere ved et højglansgulv, så er der små børn, hunde eller katte i hjemmet skal du være opmærksom på at gulvet hurtigt kan miste sin glans.

Du bør også være opmærksom på at et højglansgulv reflekterer lys, hvilket kan være en udfordring i rum med store glasfacader som solen skinner direkte på. Også lamper med skarpt lys og et højglansgulv kan være en dårlig kombination.

Slidstyrke og garanti

Laminatgulve inddeles i slidklasser alt efter hvor slidstærk en overflade gulvet har. Skal gulvet anvendes til erhverv eller på et sted, hvor det vil blive slidt meget, så bør du vælge et gulv i en høj slidklasse.

Et lille tip til at vælge et gulv i en god kvalitet er i øvrigt at se på garantien, der kan variere meget fra under 10 år til livstid i private boliger.