Guide: Sådan holder du den bedste havefest

Selvom vinteren stadig er over os, så er det ikke for tidligt at glæde sig til sommeren. Det kan man for eksempel gøre ved at planlægge en havefest for familien eller vennerne. Først og fremmest er det vigtigt, at du har en have at holde festen i. Hvis du er på udkig efter nyt, fedt hus som passende kan indvies med en havefest, så kan du læse mere her om unikke boliger Fyn.

5 tips til havefesten

 1. Sæt dig fast på en menu.
  Det er en god idé at overveje, hvilken type fest du gerne vil have. Tilpas derefter menuen efter, om det skal være en afslappet fest, hvor du for eksempel kan servere en masse små retter, som gæsterne kan hapse af. Eller måske vil du gerne servere et stort festmåltid.
 2. Byd på en velkomstdrink.
  Det er vigtigt at gæsterne føler sig velkomne med det samme de ankommer. Derfor er det passende at stå klar med en god velkomstdrink. Du kan hygge dig under planlægningen ved at afprøve forskellige smagssammensætninger, så du ender med din helt egen drink.
 3. Altid mere pynt.
  Selvom festen foregår i din smukke have, så er det stadig vigtigt at pynte op. Du kan for eksempel hænge forskellige papirguirlander op. Du kan vælge et bestemt farvetema eller bare gå all-in på fest og brug alle regnbuens farver.
 4. Skab en hyggelig stemning.
  Giv gæsterne mulighed for at samtale og hygge sig. Det kan man for eksempel gøre ved at lave et lille område med puder og tæpper, som er med til at skabe en afslappet stemning.
 5. En strålende fest.
  Selvom sommernætterne ofte er lyse langt ud på aftenen, så er det stadig en god idé at have lidt lys, hvis det foregår til langt ud på natten. Tænd en masse stearinlys eller find lyskæderne frem.