Gode råd: Pas på dit tag

At udskifte sit tag kan koste mange penge. Dog bør man også i nogle tilfælde bare vælge at acceptere, at taget bliver ældre, og holdbarheden forringes. Der findes dog en række af gode tips og tricks, hvis du ønsker at bevare dit tag i så lang tid som muligt. Vil du gerne spare penge, og ønsker du at bevare dit flotte og sunde tag – så læs med videre her.

Rens dit tag

Det kan være en fordel at rense sit tag eller foretage en algebehandling af taget, hvis man oplever alger eller mos vokse. Alger og mos bidrager til fugt, og det er derfor en god idé at modarbejde disse, hvis man ønsker at bevare sit tag i lidt længere tid. Efter en rensning af taget, kan taget komme til at syne så flot, at det næsten ligner et nyt tag. Dog er en rensning eller en algebehandling ikke et alternativ for en udskiftning, og det er derfor vigtigt, at man er realistisk i sine overvejelser. Trænger taget til en udskiftning, er det altså det, som der skal til.

Sørg for dit tag er isoleret

Hvis du ønsker at renovere dit nuværende tag, kan det være en god idé at rense det, men det kan ligeledes også være en idé at efterisolere det i samme omgang for at bevare den egentlige funktion. Husk dog at en efterisolering heller ikke bidrager til et nyt tag. Vælger du en rensning og en efterisolering renoverer du blot for at forbedre det nuværende.

Vær forsigtig når du maler dit tag

Ønsker du også at male dit tag, skal du være ekstra forsigtig. Maling kan gøre taget så tæt, at der kan opstå en risiko for kondens og fugt på bagsiden af pladerne. Dette kan føre til råd og svampeskader, og man skal derfor være bevidst i forhold til, om man rent faktisk forbedrer eller forværrer den nuværende situation.

Algebehandling her

Ønsker du en algebehandling, og bor du i Århus, Silkeborg eller Galten – tag kontakt til Thorlund Tagteknik. Din tagteknikker kan desuden vurdere, hvad du ellers kan gøre for at forbedre dit tag.