Find det perfekte hegn til din have

Hegn er muligvis ikke det første punkt på listen, når du planlægger din have, men det skal være det andet eller mindst det tredje. Først og ofte frem for alt kan et hegn holde ubudne gæster ude og dine planter i sikkerhed. Havehegn er et praktisk værktøj til at definere havegrænser. Det kan også være en kunstnerisk erklæring, da den fungerer som en grundlæggende ramme for personlig stil og design. Du kan kan købe havehegn her, eller besøge dit lokale byggemarked.

De åbne låger

Du kan finde et hav af forskellige former for havelåger, hegn og meget mere. Du kan finde hegne med forskelligt udseende, farver, materiale og egenskaber. Hvert hegn har et bestemt formål, men fælles for dem alle er, at de skal holde ubudne gæster ude, eller passe på dine blomster og planter inden for. Nogle mennesker vil gerne have et ”åbent” hegn, så man kan se ud over haven og har mulighed for også at du ud på den anden side af haven. Dette kan f.eks. være countryhegn eller trådhegn, som har store huller, hvor man kan kigge ud.

Den lukkede have

Andre mennesker ønsker en mere lukket have, og dermed også nogle store solide hegn, hvor man ikke som sådan kan kigge igennem. Dette kan f.eks. være et læhegn, hvis man ønsker at skabe læ omkring sin terrasse eller et terrassehegn, hvis man ønsker at lave en lukket terrasse, som samtidig har et flot udseende med det smukke design i hegnet. Men lige meget hvad du ønsker at opnå med dit hegn, kan du finde et hegn, som passer lige til dig og din have. Det kræver bare at du går på udkig, og måske søger inspiration i forskellige kataloger og snakker med nogle professionelle konsulenter om, hvad der vil passe bedst til dig og din have.