Få luftforandring hvis det er svært

Hvis man har et eller flere børn md ADHD, så kan det godt være svært at overskue hverdagen, hvis man samtidigt ikke er særligt resursestærk. Der dog muligheder, hvorpå man kan få aflastet sig selv og sin familie samtidigt med, at der kommer et hav af nye oplevelser indenbords, som både det syge barn men også deres søskende kan drage nytte af senere hen. Der findes nemlig steder rundt omkring i Danmark, hvor man kan få hjælp og det kan være i såkaldte søskendehuse, hvor det er muligt at få indlogeret et varierende antal børn.

Hvad skal man kigge efter?

Når man skal finde et sted, hvor ens børn kan blive indlogeret, så gælder det om at finde et sted, hvor børnene og deres forskellige personligheder kan favnes og udvikles. Det er derfor vigtigt, at man har øje for, om man finder et sted, hvor der er kompetent personale og hvor de er specialiserede i at hjælpe familier som jeres. De forskellige søskendehuse har forskellig kapacitet og det betyder, at man skal finde det rette til både antal og køn af de børn, som man gerne skulle have indlogeret. Det er nemlig ikke særligt godt, hvis man får stablet det hele på benene og det så ikke kan stå alligevel.

Om finansiering

Når disse huse skal finansieres, så sker det som regel gennem fonde, som udlægger midler til, at husene kan ansætte folk og holde et højt fagligt niveau. Fondene kan godt være en forvirrende størrelse, men du kan læse mere om én af dem og om NBU-opholdsstedet ved at følge linket og så kan du læse mere om Søskendehuset Bella Vista ved at følge dette link. Så kan du blive klogere på den fondsmæssige infrastruktur og nogle af de specifikke tilbud, som man kan drage nytte af, hvis man er egnet til at modtage hjælp.