Den praktiske huskeliste inden flytning

Hvis du går og tænker på at flytte fra din nuværende bolig, er der nogle praktiske ting, der er godt at have med i dine overvejelser. For udover selve flytningen er der en masse arbejde på før og efter flytningen, som man skal huske at tage højde for, så man slipper for pludselig at stå med håret i postkassen.

Før flytningen – lejebolig

Der er mange overvejelser, man skal gøre op med sig selv, inden man vælger at flytte. Er man et sted i sit liv, hvor man måske skal flytte igen inden for alt for mange år, så kan det være en god ide at leje sin næste bolig. Dette vil betyde, at man inden for rimelig tid, altid vil kunne komme af med sin bolig igen, og man ikke er økonomisk bundet til et bestemt sted. Hvis man så gør op med sig selv, at en lejebolig vil være mest optimal for en, er der flere faktorer der kan spille ind.

Da det ikke altid er let at finde en lejebolig, specielt ikke i storbyerne kan man blive nødt til at gå på kompromis med nogle ting. F.eks. skal man gøre op med sig selv i, hvilket område man ønsker at bo, og hvor langt fra dette sted man er villig til at bo for at få pris, lokation, og størrelse til at gå op i en højere enhed. Og det kan derfor være en god ide allerede nu at skrive sig ind i boligforeninger, hvis man ved at, man står overfor en flytning om nogle år. Og ellers er der i nogle boligforeninger også mulighed for at bytte med andre lejeboliger. Dette kan også være værd at undersøge, da der ofte er nogen, der står og mangler det, du har og som måske har det du søger.

Ejerbolig

Hvis du er et sted i dit liv, hvor du har lidt luft i økonomien, og har mulighed for at købe en bolig, er der nogle andre ting, man skal huske. Mange ejendomsmæglere har et køberkartotek, her kan man skrive sig op og få mulighed for at få tilbudt boliger, før de bliver sat ud på markedet. Når man så har fundet sin drømmebolig, er det altid en god ide at få hjælp fra en lokal advokat. Så hvis din nye bolig ligger i århusområdet, er det en gode ide at rådføre sig med en boligadvokat i Aarhus. Så find din lokale mægler i Århus hos boligadvokataarhus.dk, de kan nemlig hjælp dig igennem dit boligkøb og rådgiver dig ligesom ejendomsmægler rådgiver sælger.

Under flytningen

Når boligen er på plads, står man overfor flytningen, og her kan man selvfølgelig vælge at bruge et flyttefirma. Men hvis man selv vil stå for flytningen, er det en god ide at forberede sig lidt. Man skal finde ud af, hvornår man skal begynde at pakke, og man skal også indkøbe ting til at beskytte sine ting under selve flytningen. Og hvis man har mange glasting etc. Der skal flyttes, er det en god ide at investere i noget bølgepap, bobleplast, eller nogle aviser så tingene ikke går i stykker. Og hvis det bliver regnvejr, eller du har mange løse lette ting, der skal flyttes, er det også en god ide at besøge schanflex.dk og investere i en presenning til trailer, og efterfølgende f.eks. havemøbler. Måske man ikke selv har bil, og så er det en god ide at leje en flyttebil, hvor alt kan pakkes. Og så er det jo selvfølgelig en god ide at samle venner og familie og få dem til at hjælpe med en masse øl og pizza. Eller man inviterer dem ud og spise, når flytningen er forbi. Det er dog vigtigt, at man husker at vise sin taknemlighed, hvis man skal gøre sig forhåbninger om, at de vil hjælpe en anden gang.