Warning: Creating default object from empty value in /var/www/newmind-center.dk/boligformidleren.dk/wp-content/themes/headlines/functions/admin-hooks.php on line 160

Advokatforbehold

Hvis du skal købe en bolig, er det værd at overveje at få hjælp af en boligadvokat. En boligadvokat er en advokat, der har specialiseret sig i køb og salg af fast ejendom. Da det kan være svært at overskue en ejendomshandel på egen hånd, er en boligadvokat guld værd. Især fordi den ejendomsmægler, der står for salget af huset, du har kig på, er sælgers mand. Du kan altså ikke bruge ham som uvildig rådgiver. En af de ting en advokat kan sikre er, at købsaftalen er i orden. Ved at få skrevet et advokatforbehold ind i aftalen, er du som køber ikke bundet af din underskrift på aftalen, inden din advokat har sagt god for den. Det er ligeledes muligt for sælger at få indsat et advokatforbehold.

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold benyttes ofte i forbindelse med køb af fast ejendom. Både sælger og køber kan ønske at få et forbehold indsat i købsaftalen. Man har muligheden for at indsætte et advokatforbehold for at sikre den part, som af den ene eller anden grund kunne ønske at trække sig ud af handlen.

Køberens advokatforbehold

For en køber er det en god sikkerhed at kunne få indskrevet et advokatforbehold i en købsaftale. På den måde er det muligt for køber at få mulighed for at drøfte købsaftalen med sin advokat og komme ud af aftalen, hvis det viser sig at den ikke er fordelagtig. På den måde kan køber komme ud af aftalen uden at skulle gøre brug af fortrydelsesfristen. Det betyder at køber slipper for at betale godtgørelsen på en procent af købesummen til sælger. Hvis man ikke har fået indføjet et advokatforbehold i købsaftalen og fortryder købet, kan man som køber ikke komme udenom at betale godtgørelsen til sælger.

Sælgerens advokatforbehold

Når man sælger fast ejendom, er man ikke dækket ind af loven om beskyttelse af forbrugeren i forbindelsen med erhvervelse af fast ejendom. Derfor har man som sælger ingen fortrydelsesret. Det er således en god ide at få et advokatforbehold skrevet ind i købsaftalen, hvis man har nogle overvejelser i forhold til handlen, som man gerne vil drøfte med sin advokat. På sammen vis som køberen kan sælgeren komme ud af handlen, hvis advokaten ikke godkender aftalen.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Comments are closed.