6 ting du skal overveje, når du skal købe en ny bolig

Der er rigtig mange ting, man skal have styr på, når man skal finde en bolig, og en gang i mellem kan det være svært at overskue dem alle sammen. Derfor har vi skrevet en artikel, hvor vi vil fremhæve de vigtigste overvejelser, man skal gøre sig i jagten på den perfekte bolig.


1. Hvor meget betyder beliggenheden?

Det første du skal tage stilling til, er hvor meget beliggenheden betyder for dig. Jo tættere på vandet og de store byer boligen ligger jo dyrere bliver den også. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor meget du vægter beliggenheden.

2. Hvor meget betyder istandsættelsen?

Det næste du skal tage stilling til er, hvor meget boligens istandsættelse vægter. Ønsker du at flytte ind i en hel nyrenoveret lejlighed eller har du det fint med, at der er nogle små eller store ting, der skal renoveres. Igen afhænger boligens kontantpris meget af, hvor istandsat lejligheden er. Det smarteste ville være, hvis du kunne trække på nogle i dit netværk, som erfaring med håndværk og renovation. Hvis ikke du har et netværk, der besidder kompetencer indenfor håndværksfaget, kan du med fordel tjekke Baltic Workforce ud. Her kan du få billig arbejdskraft, som vil gøre din bolig helt istandsat på kort tid.

3. Børnevenligt område

Når du skal lede efter en ny lejlighed skal du også overveje om du ønsker et børnevenligt område. Et børnevenligt område bærer præg af, at det er børnehave- og skolefaciliteter. Så hvis du har børn eller overvejer at etablere en familie i de kommende år, vil det måske være en god ide at søge efter de mere børnevenlig områder med boliger til salg.

4. Indkøbsmuligheder

Et andet vigtigt parameter der er værd at holde øje med, er hvor gode indkøbsmuligheder, der er i det pågældende boligområde. Hvis du ikke har et kørekort, er det en god ide at indkøbsmulighederne ligger i cykel- eller gåafstand til din bolig. Hvis du til gengæld har en bil, er dette et parameter, du derfor med fordel kan spare på.

5. Har du brug for en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler kan være utrolig hjælpsom både i forhold til at give dig rådgivning til, hvordan du hurtigst muligt kan få solgt din bolig, men de kan også hjælpe dig til at finde din drømmebolig. Vores råd er, at du vælger en ejendomsmægler i det boligområde, du gerne vil bo. Så hvis du ønsker en bolig i Odense, skal bør du også finde en ejendomsmægler i Odense. Det er en god ide at overveje om, man har brug for en kompetent ejendomsmægler.

 

6. Kontantprisen

Sidst men bestemt ikke mindst, skal du overveje, hvilken pris du kan betale for boligen. For at vide hvor din smertegrænse ligger, skal du aftale et møde med din bank, hvor i snakker om jeres muligheder. På dette møde snakker dig og din bankrådgiver om, hvor mange penge du kan låne alt efter din indkomst, fremtidsudgifter, rådighedsbeløb mv. Her får du altid sat en præcis smertegrænse på, hvor meget din bolig vil komme til at koste.

Forhåbentligt gav denne guide dig nogle inspiration til, hvilke overvejelser man bør gøre sig i et nyt boligkøb. At købe en bolig er en stor ting, så det er vigtigt, at man går med sin mavefornemmelse.

Held og lykke!